Behöver en ny väska

Den här är så fin. Samma tyg som på kuddfodralen jag har på lager. Dyr som stryk men fin.

image615

Jag har varit lite seg på att göra inlägg på bloggen och jag förstår att ni undrar varför. Jo, av den enkla anledningen till att jag inte orkar eller har något kul att lägga in. Inga foton, inget från internet och jag heller inte fram något vettigt att skriva.  Se det som en paus för stunden.

Tänkte precis att jag snart kan ta lite mysiga adventskort och julbilder - men hur ska det gå till? Jag har ju för fridens redan packat ner allt fint i banakartonger. Och drömhuset känns far away.  Jag kommer nog att få inspirationen då vi träffat bygglovschefen.  

Se nästa inlägg.

Avslag på bygglovsansökan

Vi har alldeles i dagarna tu fått veta att vårat bygglov inte blir godkänt. Min man har idag varit ner på bygglovsavd och pratat med en av de anställda som i stort sett bara kan säga att han inte bestämmer något!
Nu väntar vi på att få en tid inbokad hos byggnämndschefen.

Vi har hittills gjort allt som Kommunen begärt och först nu när alla papper är inne så säger dom att "inga avvikelser" kommer igenom. Varför i hela friden säger dom då att vi ska be grannarna skriva på ett granne- medgivande på orginalritningen och att vissa små avvikelser kan förekomma.

Att huset är 35 cm för långt åt båda hållen anser inte vi vara någon stor avvikelse. 35 futtiga cm. På bygglovet blev vi dessutom uppmanade att dra huset åt det ena eller de andra hållet så det skulle bli 70 cm. Varför rekomenderar dom det om de redan har bestämt att det är kört.

Inkompetenta stolpskott. de jobbar för högtryck men ingen vet vad som är beslutat. Vad gör vi nu?

Sköna söndag

Känns som att det var ett tag sedan förra inlägget. Jag skyller väl på bloggtorka eller tidsbrist. Helgen har varit fantaskt lugn och skön. Min syster har varit här och lekt med barnen, så vi har hunnit köpa några julklappar och varit på bio. 

Första julklappen inslagen (+ några till som vi gömt i förrådet)
image613


Idag har vi handlat ett par "fin-skor" till dottern. Hon är inte helt förtjust i mockasiner längre - trots mina tappra övertalningsförsök. Hittade dessa på H&M och de satt som en smäck på foten. Gissa om någon har ett stort leénde på läpparna här hemma.

image612


Så mycket mer än så här har jag inte att komma med idag. Nu ska vi äta inlagdsill och potatis. Jag har alltid gillat denna rätt men efter första graviditeten hände det något med smaklökarna. Nu bär det emot. Ska göra ett försök igen.


Måste bara få visa en teckning som dottern gjord häromdagen. Nu verkar hon ha kommit på det här med ögon, armar och ben. Det är lätt att glädjas över framstegen som ens barn gör. Lilleman har börjat prata mer. Nu kan han säga godis. Vet inte om det är bra eller dåligt...

image614


I morgon ska jag på en intervju kl 13.00. 38 sökanden och 10 platser. Blir intressant. Jag kommer knappast med, men man blir ju inte dummare av att gå på en intervju i alla fall.

Fram med filtarna

Nu börjar det kännas kallt i våran lägenhet. Sista vintern med köldskadade fötter, kalla fingrar och iskalla barnfötter under täcket. Vi har alldeles för kallt i lägenheten, men enligt mätningkontroll 0,5 grader över den gräns Bostaden satt!

Plädar kan man aldrig få för många av. Här är några som jag tycker är väldigt fräscha och som jag gärna skulle vilja ha:


Lite naturnära motiv!
image609


Lite mer färgglada plädar!
image610


Dom här är också fina.
image611

Tänd lite ljus och mys i mörkret. Själv ska jag bränna av ett pass mellan 21.00-07.00 på kirugen. Jag längtar redan tills jag får lägga mig i morgonbitti.

Glömde berätta att det gick jättebra för "barnkören" att sjunga i söndags. Jag var rödblommig hela mötet och svettig under armarna men det var det värt. Jag tror det var uppskattat av såväl gammal som ung. Nu måste jag fundera på vad vi ska sjunga till våren...

Magsjukan har kommit

Lilleman har fått magsjuka. Det kommer såväl uppåt som neråt. Badkaret är redan fullt av tvätt. Nu får vi sannerligen hålla tummarna att vi andra inte drattar dit. Vi håller i barnkören på söndagsmötet och det skulle kännas mycket snörpligt för de andra om vi låg hemma i magsjuka.

image607


Idag blir således en lugn dag. Jag och lilleman har läst lite böcker och nu medan jag skriver så är han på väg att knoppa in i spjälsängen. Vi har kallt i lägenheten så jag tänder ljus i alla vrår så fort tillfälle ges. Det blir så mysigt. Köpte en liten tablett och en löpare i samma modell på Åhlens som jag tyckte skulle bli fräscht på TV-bordet och på matbordet.

image608


Lilleman har också tittat en stund på "Mora träsk", här i fullfart med Imse vimse spindel. Kan varmt rekomenderas. Många rärelser och svängiga låtar som passar olika åldrar.

Sådär ja, nu har han somnat!

Roliga japaner

De här verkar ha det trevligt tillsammans...

image606

Vanlig veckodag

Idag är det grått och rått ute. Man vill helst krypa ner under täcket igen. Barnen är på dagis några timmar. De skulle ta kort idag så vi var tvugna att stiga upp lite tidigare så vi inte missade det. Undrar om lilleman sitter still?

Förra veckan var jag och min man och kikade på lite klinker och kakel. Vi var bla på K-Rauta och kikade. Vi är väldigt överens om vad vill vill ha och det känns jättebra. Vi kollade också lite tapeter. Hittade en diskret borosantapet som skulle kunna bli fin i kök och vardagsrum.


Roligast ändå är ju att fundera på hur barnrummen ska inredas. Dessa tapeter finns hos Sandbergs Tapeter, jag har beställt lite prover. Dyra som stryk men fina som tusan.

image600 image602

Den till höger känns renare med den vita bakgrunden, skulle bli fin i lillemans rum som en liten fond runt fönstret. I dotterns rum skulle jag vilja ha denna (visats tidigare),

image604 image605
Ser lite blaskigt ut så här på datorn men jag tror de skulle göra sig väldugt bra. Blir spännande att få provexen.



Nu ska jag åka på ICA MAXI och handla mat - en livsnödvändighet. Ikväll är det Äntligen Hemma. Alltid kan man få något litet tips.



Mamma, jag vill ha en Italienare

Fredagkväll och lugnet har infunnit sig här hemma. Barnen small av inom loppet av några minuter, jag har tittat i Plaza Interiör och nu sitter jag här med min kära blogg. Maken är på personalfest. Vi skrattade gott innan han for. Kläderna skulle strykas, skägget trimmas en aning och så fram med det stora smilet. Här är resultatet:

image599

Det här är alltså mannen som är far till mina barn. Det vill säga, mannen jag är gift med - i nöd och lust.

Så vill jag bara få önska er alla en riktigt Trevlig Helg. Njut av ledigheten - själv ska jag jobba...


Det rycker i nerven

Nu när vi bestämt oss för vem som får äran att bygga våra enplansvilla så började inspirationsnerven att dra igång igen. Jag har sett en så fin matta i en tidning och tror att den skulle bli fin i vardagsrummet. Jag mailade reaktören, men hon kunde tyvärr inte hjälpa mig. Jag har kollat på diverse mattaffärer men ingen lycka.

Så här ser den ut i alla fall. Om någon vet var man kan hitta en liknande så meddela mig gärna.

image597


Jag funderar också vad vi ska ha i köket som går bra ihop med hallmattan (svart med runda vita prickar) och ramlade över den här modellen som jag tycker var fräsch. Jag vet inte var den finns heller och det är ju heller ingen direkt brådska. Finns i olika färger.

image596

Nu har jag nästan klart i mitt huvud hur mattor, lampor, gardiner och köksluckor ska se ut. Huset blir faurött, grus på biluppfarten till en början, postlådan behöver bara något att fästas på och sen var jag nog klar. Återstår några banakartonger att packa...sen är det bara att flytta in. Så underbart.

Vad enkelt det är att bygga nytt!

Klättrandet fortsätter

Det går undan här hemma. Lilleman jobbar heltid med att hålla mor och far på helspänn. Antingen arbetar han fysiskt med att plocka ur allt som finns i garderoberna, diska osv eller så sitter han och trycker helt knäpptyst på mindre lämpliga ställen. Otroligt nog har vi sluppit större fall och skador.

image595

Kommer detta att gå över inom en snar framtid eller ska man vara på sin vakt ett tag till?

Lilleman har börjat få lite separationsåmgset tror jag. Vill inte så gärna att man far hemifrån och idag var det till och med lite tårar då jag gick från dagis. Ovanligt, det brukar nästan aldrig hända.

Nu ska jatg lägga mig i TV-soffan och slappa en stund så jag orkar med kvällspasset på jobbet.

Endast mamma är vaken

Härdomdagen föll den första snön i Umeå. Ska man ropa hurra eller grina! Jag är inte alls förtjust i vintern. Tycker inte om kylan, snön eller halkan. Nu har man ju inget val, så jag har tagit fram stövlarna så jag slipper bli våt om fötterna på väg till jobbet.


I morgon är det Prison Break. Mitt favoritprogram. En timmas spännande underhållning, med en hel del blod,svett och ibland också lite romantik + en underbar skådis. Vilken kanonstart på veckan. Kan inte bli bättre. Jag får nästan lite gåshud.

image594

- NEJ MEN VAD I STACKAR´N! 

När jag letar efter en trevlig bild på karl så finner jag en notis om att han dejtar...en man.
Nu är det verkligen helt kört. Det kommer aldrig att bli vi.

Där sprack den drömmen. God natt.

Byggföretag bokade

Lite bygginformation:
Nu har vi fått sista offerten på vårat hus. Den blev bra - den tar vi. Nu känns som att vi är på G trots att vi inte fått veta om bygglovet godkänner villan. Vi tror stenhårt att det löser sig på något sätt. Bara några veckors väntan kvar.
Så skönt =)



Min murgröna

Hur håller man en murgröna vid liv? Man köper en i plast såklart. Jag tycker verkligen plastblommorna blir allt bättre i kvalitén.

image592


Nu jobbar jag hela helgen så det blir nog inget inlägg förrän på måndag. Trevlig Helg allihopa!

Jag har förresten köpt min första julklapp. Vad säger ni om det då?

Vilket hopp!

Igår var hela familjen och badade. Det blev en väldigt bra dag. Vi köpte med oss festis och en bulle till fikapausen och både cyklop och simglasögon fick följa med. Jag som har världens torraste hud såg mest framemot fikastunden och dottern längtade till trampolinen.

image587


Dottern fick sin favoritbulle, en donut som är rosa, men ville såklart också äta av den vanliga kanelbullen. Allt är naturligtvis tillåtet en sådan här festlig dag.

image588


När badvakten tagit bort spärrepet till den lägsta trampolinen (1½ meter) var jäntan på plats liksom de rosa simglasögonen och den lite för tajta baddräkten från förra sommaren (vi kunde inte hitta den randiga). 

image589


Med bestämda steg äntrade hon trappan upp på till trampolinen. Jag hade fullt sjå att hålla lillbror i famnen samtidigt som detta skulle dokumenteras, men gjorde såklart mitt bästa.

image590

- Kan jag hoppa nu?
-
Nej, nej, nej vänta. Jag är inte redo med kameran!

image591

Så bar det iväg för lilltjejen som inte ens fyllt fyra år. Allt gick fort, så jag är rätt nöjd att jag hann fånga henne på kort i luften.

Ni behöver inte vara oroliga - pappan trampade vatten nedanför och drog upp henne till ytan. Alla mår bra.

När jag lagt undan kameran känner jag plötsligt en varm känsla mot min kropp. Lilleman blev visst pinknödig, efter all festis han tankat i sig. Det var som Nigarafallet. Vad gör man? - Jo, man skyndar sig ner i storbassängen och låtsas som det regnar.

Kan tyckas ofräscht, men det är ju klor i vattnet så det kan väl inte skada någon. Som man brukar säga -
Det man inte vet mår man inte dåligt av...


Tvättardax

Jag längtar tills vi får en alldeles egen tvättmaskin. Jag så ruskigt less att försöka boka tvättstugan på vissa bestämda tider som aldrig funkar med ens eget schema. Just nu håller vi på att drukna i smutstvätt och valet står mellan att det blir en väldigt sen kväll eller att man får vända plaggen in och ut. Sen kväll med Loooo-rt, kan man säga. (Nu var jag väl ändå lite underfundig =)
Jag är ledig i morgon så det blir ingen tidig kväll ikväll innan tvätten är avklarad.

image585

Ska man hitta någon fördel med tvättstugan är det torkskåpet och stummlaren. Stora och rymliga.


Igår fick jag ånyo ett ryck att rensa i förrådet. Då poppade denna lilla Monalisa upp. Inte något man har  framme direkt och barnen har redan förbrukat två porslinsdockor. Jag kan inte göra mig av med den så den hamnade trots min tveksamhet i dotterns rum.

image586

Vi får se hur länge Monalisa får leva.


Tog upp lite fler saker från förrådet som jag ska lägga ut på Tradera eller Blocket. Någon som vill ställa upp och köpa en spinnrock, fotölj, lite olika väskor, skivspelare, etc.? Att rensa bland sakerna är nästan som att gå ner i vikt. Känns lite jobbigt till en början men sen man blivit av med det så känner man en viss lättnad. 

Oväntad uppvaktning

Några dagar efter att jag fyllt år hade vi främmande av några söderlänningar. De hade en present med sig - till mig. Jag kommer inte ifrån att det är barnsligt roligt med paket, framför allt då det kommer helt otippat. En bra present var det också, Cult Design, funkar alltid.

image583


Den här kan man kombinera, antingen har man till förvaring då det finns ett tillhörande lock eller som kruka. Det följer med lite olika klistermärken som man kan sätta på. Klantigt nog vred jag den åt andra hållet så ni får använda fantasin lite.

image584

Jag satte lappen "KVITTON" tillsvidare, måste känna mig för lite.

TACK, R & A för presenten. Den kommer att komma väl till användning.

RSS 2.0