Svensbyn

image318


Varje tisdag under juli månad har man paltservering i hembygdområdet i Svensbyn. Sist vi var i svärfars stuga så prickade vi in denna dag.

Området är väldigt mysigt och somrigt, många mor och-farföräldrar tar med sig barnbarnen till området som bjuder på servering, hästkärra, mattvättning med såpa och rinnande vatten från ån. Man kan också prova på att smida och att se hur det går till att få fram mjöl i kvarnen.

image327


Ser ni den lilla, lilla segelbåten? Om inte så får ni en närmare titt på den nu...

image321

image322


Här kan man köpa gofika, kaffe, dricka och glass. I ladan till vänster har de paltförsäljning och man kan välja att sitta inne eller ute.

image324

image326


Det här är bastustugan. Jag har inte provat den men min man och resten av den manliga släkten i området brukar oftast sammanstråla i stugan.  Många minnen, berättelser om farfar (min mans alltså) och andra djuplodande samtalsämnen har diskuterats i denna upphettade timmerstuga.

image323


När gubbkropparna har värmts upp ordentligt tar de ett nakendopp i det närliggande vattendraget. Måste vara en härlig känsla! Det hade suttit bra med ett kort på gubbarna men sån tur har vi inte =)

image325

Av någon anledning fick vi inte med kort från de tvättande gummorna eller hästvagnen som dottern besökte mer än en gång! Vi får ta det nästa år.

Ja, det var lite bilder från Piteå. I morgon ska vi till Lycksele djurpark med några kompisar. Vi ska handla lite mat att ta med och packa bilen ikväll så det går smidigt i morgon. Vi hoppas att det både är soligt och molnigt så det inte blir för varmt för oss eller för djuren.


Allt från Svensbyn. Väl mött!

image328

Kommentarer
Postat av: birsan

Fina bilder från en fin plats!!!

2007-07-15 @ 00:36:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0