Lycksele Djurpark

Idag har vi varit till Lycksele. Vilken heldag i goda vänners lag! Vi startade 10.30 hemifrån och anlände ca 12.30. Då passade vi på att äta lite lunch ute på en gräsplätt, vi hade med oss kycklingsallad, sedan begav vi oss in på djurparken.

Nu kommer jag att visa ett helt bildspel på minst 60 minuter =)
Jag ska inte skriva så mycket utan satsar på motiven i detta inlägg så alla besökare orkar titta.


image331


För alla lata så fanns det ett minitåg som man kunde åka en guidad tur med. Vi valde att promenera runt parken så man skulle se djuren bättre. Vädret var helt perfekt. Molnigt och regnfritt. Det kan bli jobbigt att gå den terrängfyllda trippen i gassande sol. Nu behövde djuren inte gömma sig i skuggan heller.

image332


Denna vän var bland den första arten vi stötte på. Rund & go - grisekno.

image335


Vi såg på då djurskötarna gav vargarna mat. De bjöds på mald fisk och kött som var sammanpressat i kotlettliknande bitar.

image337


Björn!

image339


Renen ville absolut inte resa sig upp, men jag fick en fin bild på de eleganta hornen.

image340


Bisonoxe. Den är faktiskt rätt mäktig på nära håll. Hanen blev lite irriterad mot besökarna (hade fru och unge i närheten) så den kom rusande mot stängslet och tjongade in huvet och hornen.

En liten grabb blev så rädd att tårarna började rinna. Jag skulle inte vilja hamna mellan den här bjässen och dennes familj ute i naturen - det är ett som är säkert.

image341


Så kom vi till den delen där våra barn trivdes som bäst. Hästriding. Dottern ville inte att jag skulle följa med, men hästarna var lite större sortens ponny och skötarna var väldigt unga så hon hade inget val. Jag försökte vara så osylig som möjligt och låtsas som att vi inte kände varanndra  =)

image342


Marsvinskull!

image343


Alldeles i närheten av hästarna fanns en hage där man fick gå in till getterna. De var väldigt charmiga...

image344


...och en aningens hungriga tror jag, för de började äta på storasysters byxor. Det var lite spännande vilket man kan se på ansiktsuttrycket.

image345


Då det var ca 1½ h till stängning gick vi till karusellerna och lekparken. Som om barnen inte hade fått tillräckligt med intryck! Vi körde på i 110 knyck hela dagen. Glass, frukt och festis höll glucosindex på en jämnhög nivå.

image346


Hoppborgen - en höjdare som dessutom var GRATIS.

           image347                 image348


Bergochdalbanan, hur det nu stavas. Oj, vad vi hade roligt på denna tripp. SÅÅÅ läckert det var. Det är första gången dottern åker en lite mer vågad tur. Gissa om det blev populärt! Vi var tvugna att åka den två gånger.

image349


image350


Ett alternativ till de gamla klassikerna. Räven!

image351


Det ser ut som att sälen flyger i luften men det gör den sannerligen ite. Den hade inte rört en fena på 1½ h utan låg och slappade i ett och samma hörn hela tiden, och tittade slött på de som gick förbi.

image352


Det var allt. Jag kan varmt rekomendera Lycksele Djurpark för er som vill ha en semesterdag tillsammans med familjen. Vi tycker det var perfekt att börja rundvandringen hos de stora djuren medan barnen hade orken och avsluta med karusellerna och lekparken.

Det vi inte hann med var akvariet och lite fåglar. Då hade vi måsta stressa och det ville vi inte. Det blir fler tillfällen.


           image354        image353 image358

Barnen - De somnade gott när vi väl kom hem...

Kommentarer
Postat av: Lisa

ja just det, dit måste man ju åka i sommar!!!

2007-07-16 @ 07:50:37
URL: http://www.lizaloop.blogg.se
Postat av: Erlandmonika

Great .Now i can say thank you!

2010-04-12 @ 14:42:12
URL: http://erlandmonika.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0