Årets pepparkakshus

Vi hann aldrig med att göra ett pepparkakshus före jul så vi kör en egen tradition; pepparkakshus görs på nyårsdagen med start kl 21.15.

Då vi har föga erfarenhet av detta bakverk så hade vi köpt ett hus med färdiga delar för endast 19 kr på MAXI.
Enligt innehållsförteckning skulle vi endast behöva smälta strösocker och blanda florsocker med en äggvita till garnering.

Problem: Uppstod från första sekund när lilleman råkade ha sönder ena väggen.
Problem 2: Varför fattade inte vi att man smälter socker i en stekpanna? Vi sket i denna del och var helt övertygade om att vi fixar att klistra ihop det ändå med garneringen.

Resultatet visas nedan......än så länge funkar planen...men skorstenen mår inte bra...


...och nu sket det sig rejält.Vi fick alltså inte ihop det. Istället åt vi pepperkakshus tills vi var spyfärdiga. Barmen sörjde inte över husraset och maken har lovat att till nästa år ska det gå bättre. Han ska till och med baka delarna själv. Jag ser verkligen framemot detta. 

 


I morgon börjar maken jobba, barnen ska till föris och jag ska städa undan julen (förrutom adventsljusstakarna, de får stå framme lite till).

Kommentarer
Postat av: alacs - Mitt i Fågelsången

Här har vi snäll farmor som bakar pepparkakshus med barnen i god tid innan jul...Håller med om att adventsljusstakarna får stå ett tag till. Stjärnorna i fönstret oxå!

2009-01-06 @ 21:32:13
URL: http://alacs.blogg.se/
Postat av: Number nine on Melon Lane

Hi hi. Ser ut att ha varit en rolig stund:)

2009-01-07 @ 14:30:39
URL: http://hilajns.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0